Nieuws

« Terug

Evangelisatie in Maromi...

20221228_183411.jpg14 jan

Maromi was ooit een klein dorpje buiten Atakpamé maar inmiddels is het een buitenwijk van Atakpamé geworden. Het is een snel ontwikkelend gebied met veel nieuwbouw en is ook in de buurt van het terrein waar de Nieuwe Bijbelschool zal komen. In deze wijk heeft de EGCT een kleine kerkplant, maar sinds een aantal maanden komen daar heel weinig kerkgangers, en de ouderling die er iedere zondag preekte raakte ontmoedigd en besloot zelfs een aantal weken geleden om de diensten tijdelijk te stoppen. 

Hierdoor is het besef bij de andere kerken gegroeid, dat ze deze kleine kerkplant niet voldoende gesteund hebben de afgelopen jaren! Na overleg met de andere ouderlingen werd er besloten om tussen oud en nieuw, gedurende drie dagen te evangeliseren in de wijk en dan ieder avond een open avond te houden in de gemeente. Voorafgaande aan deze drie dagen heeft onze Agbonou gemeente drie dagen apart gezet voor gebed en vasten. Gebed: omdat er een besef is dat zonder Gods hulp deze evangelisatiedagen nutteloos zullen zijn! Wij kunnen het evangelie delen, maar alleen Hij kan het gezaaide zaad doen vrucht dragen!

Vervolgens trokken groepjes leden en ouderlingen op woensdag ochtend de wijk in om mensen aan te spreken en uit te nodigen voor de diensten. In de avonden werd er, in drie delen, een Afrikaanse film getoond die het verhaal vertelde van een echtpaar dat tot geloof kwam vanuit een Voodoo achtergond. Na de film klonk iedere avond, in de open lucht, het Evangelie. 

Zo zag dat eruit: Evangelisatie tussen oud en nieuw...

Maar dit was de opkomst tijdens de kerkdienst op zondag 8 januari. Wat een teleurstelling als er dan geen nieuwe mensen kwamen!   

Wel hopen we dat we bekendheid hebben kunnen geven aan dit kleine kerkje in de wijk. En verder was het overduidelijk: er is voor dit kleine kerkje meer hulp nodig vanuit de andere EGCT kerken. Bijvoorbeeld een paar leden uit de andere EGCT kerken die hier willen komen kerken om zo een beginnende gemeente te vormen. Ook is er besloten dat we in dit kerkje een kinderclub gaan starten. Zodoende hopen we niet allen kinderen te bereiken met het Evangelie, maar ook in contact te komen met de families van die kinderen.

Op dit moment wordt er gewerkt aan het gieten van een cementen vloer voor dit kerkje...want een kinderclub in het zand zal niet handig zijn! Bidden jullie mee dat deze kerkplant zich ontwikkelen mag tot een plek waar God groot gemaakt zal worden om Zijn liefde aan ons in de Heere Jezus??

« Terug

Scroll naar boven