Nieuwbouw project

Laatste nieuws

IMG20230826103001.jpg

De architect

De EGCT gemeente in Lomé is maar klein. De twee belangrijkste redenen zijn dat de gemeente geen eigen stuk grond heeft en ze daardoor de afgelopen jaren vaak moesten verhuizen. Op dit moment is de gemeente zo ver verwijderd van het centrum van Lomé dat het veel leden niet lukt om er te komen kerken. Het vervoer heen en weer op zondag is vaak te duur. 

Maar broeder Eloi Bargoudou is al jaren trouw lid van de gemeente! Hij is ook architect en ontwerpt in Lomé grote gebouwen voor bedrijven en de overheid. Wij zijn natuurlijk heel dankbaar dat hij de tekeningen kon maken en samen met de ouderlingen is de huidige tekening tot stand gekomen. In dee video zie je hem in gesprek met de ouderlingen (tijdens onze jaarlijkse EGCT familie conferentie)

IMG_20231117_090258.jpg

bureaucratie

Het is een heel lang proces om in Togo een 'titre foncier' te krijgen. Dit is het papier wat de overheid afgeeft als het met 100% zekerheid heeft vastgesteld dat je de rechtmatige eigenaar bent van het stuk land.

Het gebeurd namelijk wel eens dat een familie het stuk land twee keer verkoopt en dan kunnen er ingewikkelde situaties ontstaan! De voorlaatste etape van het proces is dat de Togolese Staatskrant officieel publiceert wie het terrein gekocht heeft en daarna volgt een periode van drie maanden waarin eventuele andere kopers bezwaar kunnen maken. Na deze drie maanden in het in principe alleen nog wachten tot de overheid alles komt controleren alvorens ze het officiele papier opmaken.

Onze aankoop stond inmiddels alweer 5 maanden geleden in deze krant...en het wachten is nu op de laatste stap. De verwachting is dat de afronding begin volgend jaar zal plaatsvinden.

Scroll naar boven