"Bevalligheid is bedrieglijk, en schoonheid vergankelijk,

                  een vrouw die de HEERE vreest, die zal geprezen worden" ( Spreuken 31:30 )

20221002_120416.jpg

Even voorstellen

Wij zijn Wijneke en Alexandre Kanri. In 2011 trouwden we in Togo, waar Alexandre bibliothecaris was en ook voorganger van onze gemeente hier, de 'kerk van de genade in Christus in Togo' (L'Eglise de la Grace en Christ du Togo, EGCT)... Tijdens onze eerste 5 jaar in Togo mochten we Neline (inmiddels 9 jaar) en Niek (bijna 8 jaar) verwelkomen in ons gezin. In 2016 keerden we terug naar NL/BE zodat Alexandre Theologie kon studeren aan het Institut Biblique in Brussel. Sinds december 2020 zijn we terug in Togo, waar we nu als zendingswerkers de EGCT dienen. We zijn aangesloten bij de Engelse zendingsorganisatieUFM Worldwide

20220825_154429.jpg

Onze bediening

Sinds april 2018 zijn we als gezin officieel toegelaten bij de Engelse zendingsorganisatie UFM. Alexandre kan nu, dankzij financiele steun uit NL, Engeland en Belgie de kerk full-time dienen. Hij is ouderling in de gemeente van Agbonou-Kpotamé, organiseerd studiedagen voor zijn mede-EGCT-ouderlingen en geeft les aan het Bijbel Instituut van de kerk. Naast zijn werk binnen de EGCT is hij sinds kort de vertegenwoordiger van Togo binnen de organisatie Acts29, een internationaal netwerk die kerken ondersteunt in het kerkplantwerk. Wijneke is druk met het huishouden, bijscholing geven aan Neline en Niek, het leren van de lokale taal, het Ewe en het verwelkomen van de vele bezoekers thuis. 

home-afbeelding-watisonsdoel-tfcwijnekeenalex.jpg

Wat is ons doel

  • We dienen de kleine denominatie EGCT (De kerk van de genade in Christus van Togo). We bidden dat we, met Gods hulp, deze kerk mogen helpen op te groeien in haar Hoofd, onze Heere Jezus Christus.
  • Alexandre zet zich in voor het verder ontwikkelen van het Bijbel Instituut (Institut Biblique Théologique Tyrannes) van de gemeente.
  • We proberen goede Christelijke Literatuur beschikbaar te stellen en/of te verspreiden.
  • Alexandre probeert kerken aan te moedigen tot kerkplanting in samenwerking met de organisatie "Actes29"

Huidige status

Alexandre:

Alexandre vergadert drie keer per week met de overige ouderlingen (van de 3 EGCT kerken in Atakpame). Hij deelt met hen de kennis die hij tijdens zijn Theologie opleiding in Brussel heeft opgedaan....Daarnaast preekt hij op zondagen en en legt hij pastorale bezoeken af. Hij geeft les aan het Bijbel Instituut van de kerk. Sinds kort is hij ook de Togo-vertegenwoordiger van de organisatie 'Actes29'; een organisatie die ten doel heeft kerkplanting te stimuleren.

Wijneke:

Naast het huishouden runnen en iedere middag bijles geven aan Neline en Niek doet Wijneke regelmatig één op één Bijbel studies met de vrouwen die ons komen helpen met het doen van de was. Ook probeert ze tussen alle bedrijven door het Ewe te leren, en de vrouwen uit de gemeenten te bemoedigen.

we geloven:

  • Dat God zijn Koninkrijk uitbreidt door middel van kerkelijke gemeenten
  • Dat deze gemeenten bakens van Licht kunnen zijn als ze gevoed worden door Bijbelgetrouwe prediking in de kracht van de Heilige Geest.
  • Dat we totaal afhankelijk zijn van God's hulp
  • Dat uw gebeden essentieel zijn voor ons en het werk hier!

Gebed:

Wie regelmatig actuele gebedspunten en updates wil ontvangen vanuit Togo, kan zich aanmeldden voor de WhatsApp verzendlijst door een app te sturen naar Wijneke (+316 17192857)...met vermelding van je naam. Om mijn contact toe te voegen scan deze QR:Screenshott_20221104-132823_WhatsApp

Helpt u mee?

Onze kerkelijke gemeente in Togo kan ons niet financieel steunen. Kunt u meehelpen?

Word donateur ▸

Laatste nieuws

Waarom hij niet geloofde

IMG_20240614_110139.jpg14 jun Daarnet had ik een gesprekje met de dame die regelmatig voor ons kleren naait. Ik wachtte al langere tijd op een rok en ging eens langs om tye vragen of ze hem af had. Nog niet...ze was de ... lees verder

De EGCT vrouwen

IMG_20240312_171341.jpg12 mrt De afgelopen week hadden de vrouwen vanuit de 4 EGCT kerken in Atakpame, samen een programma gemaakt. Elkaar bemoedigen, samen bidden, samen erop uit om in de wijk van Doulassame te ... lees verder
Scroll naar boven