Togo

Over ons

Alexandre

Alexandre werd in 1965 geboren in Atakpamé, Togo. Hij is de oudste in een gezin van 11 kinderen. Zijn vader was animist en zijn moeder, tot op heden, een overtuigd Katholiek. Rond zijn 17 jarige leeftijd werd Alexandre heel erg ziek. God beantwoordde de gebeden van vrienden en hij genas plotseling. Deze gebeurtenis was voor Alexandre de start van een zoektocht. Hij sloot zich aan bij een gebedsgroep en ontdekte langzaamaan het wonder van een Heiland die voor hem stierf aan het kruis. In de jaren ’90 besloot hij, samen met een groep christen vrienden om een gemeente te beginnen waar het Woord echt centraal zou staan. Deze kleine gemeente is inmiddels uitgegroeid tot ‘l’Eglise de la Grace en Christ du Togo’ waar Alexandre vanaf het ontstaan voorganger was. Naast zijn werk voor de kerk werkte Alexandre jarenlang als bibliothecaris in de gemeente bibliotheek van de stand. In 2010 ontmoette hij Wijneke tijdens een conferentie in Benin.

Wijneke

Wijneke werd in 1973 geboren in een Oud Gereformeerd gezin in Krimpen aan den IJssel. Tijdens een vakantie in Israël hoorde ze een Bijbel studie in een jeugdherberg, die voor haar het begin van een zoektocht betekende. In 1996 verhuisde ze als 23 jarige naar Engeland om te zoeken naar een gemeente, verlangend naar zekerheid van het geloof. Het waren de woorden van Romeinen 5:8 die uiteindelijk echte rust gaven: “Want toen wij nog krachteloos waren, is Christus op de bestemde tijd voor de goddelozen gestorven” (HSV). Na een lange periode van omzwervingen (Bijbel school in Wales, terug in NL, 2 jaar Benin) dacht Wijneke zich in 2008 voorgoed te settelen in Capelle aan den IJssel. Maar tijdens nog één bezoek aan Benin, in Januari 2010, ontmoette ze Alexandre...

Neline en Niek

Na een periode van veel telefoongesprekken en wederzijdse bezoeken trouwden Alexandre en Wijneke in Lomé, in 2011. Daarna woonden ze 5 jaar in Atakpamé en kregen ze twee kinderen: Neline (2013) en Niek (2014). Tussen 2016 en 2020 had Alexandre het grote privilege om Theologie te kunnen studeren in Brussel. Na zijn studie keerden we als gezin terug naar Togo in december 2020, waar we nu als zendingswerkers verbonden aan UFM, onze gemeente in Togo mogen dienen.  

20220102_113849

20220502_115937

Scroll naar boven