Latest news

« Back

Hamsteren...

20201018_233041.jpg

Ook onze kinderen zijn 'covid-experts' ;-)

18 Oct

Aanstaande maandag 26 oktober hopen we onze dozen naar onze kennis in Antwerpen te brengen. De container staat voor een week op zijn terrein…al zijn Togoleese kennissen die via hem af en toe spullen naar Togo sturen, brengen tijdens deze week hun spullen en als de container vol is, gaat hij dicht en op reis. Het is voor ons echt een zegen om onze dozen op deze manier mee te kunnen sturen.

Maar wat neem je mee?? Naast de vele dozen boeken probeer ik me te concentreren op dingen die echt niet in Togo te koop zijn…of daar erg duur zijn zoals bijvoorbeeld een strijkplank!

Maar de afgelopen weken heb ik dus best wel een beetje gehamsterd…. Kruiden, cacao, en hagelslag….leesboeken voor de kinderen. Zaterdag vond ik een nieuwe versie van het bekende monopoly, maar dan een versie met een creditcard i.p.v. papier geld….en dat nog wel met 40% korting! Dat valt zeker in de categorie: niet te koop in Togo, en ik kon het niet weerstaan. Dat zit onder in een doos en wordt DV t.z.t. tijdens een verjaardag tevoorschijn getoverd!

Verder viel het me afgelopen week op hoe raar mensen opkijken als je iets koopt voor een verre reis. Zo kocht ik twee muskieten netten en hoorde ik dat dit de eerste keer in 8 maanden was dat deze reiswinkel dat verkocht. Ook bij het kopen van anti malaria pillen werd ik vragend aan gekeken. Op die momenten besef je in hoe verre de wereld veranderd is.

Het is dus raar om voorbereidingen aan het treffen te zijn....we bidden dat onze vlucht op 16 december niet gecancelled zal worden. Verder zijn we heel dankbaar dat het appartement wat we onderhuren in Brussel verkocht is (en we geen bezichtigingen meer zullen hebben!). De nieuwe bewoners zullen op z’n vroegst in februari de sleutel krijgen. Voor ons betekend dit dus dat we gewoon op 15 december het appartement kunnen verlaten als onze vlucht gewoon doorgaat op de 16e. Maar als de vlucht toch een paar dagen/weken uitgesteld zou worden kunnen we gewoon hier wachten op de eerst volgende vlucht naar Togo, 

 

« Back

Scroll to top