Latest news

« Back

Auto avonturen

auto-avonturen-zending-togo.jpg04 Dec

Met nog slechts 6 maanden in Brussel voor de boeg, staan bijna alle dingen die we doen, of niet doen, in het licht van: Togo. Zo ook de beslissingen over het onderhoud aan onze auto. Toen we anderhalf jaar geleden naar Brussel verhuisden hebben we een auto kunnen kopen die straks ook ideaal zal zijn in Togo. Het was een vrij oude (uit 2004) Toyota Corolla, maar die slechts 39.000 km gedaan had. Inmiddels staat er 60.000 op de meter en met een lange reis naar Engeland voor de boeg (aanstaande zaterdag) ging de auto afgelopen week voor onderhoud.

Zoals vermoed moest er achterstallig onderhoud gebeuren, en zal de auto aanstaande donderdag nieuwe banden, nieuwe remblokken en nieuwe ‘rotule de suspension’ (wat dat ook precies moge wezen) krijgen, tot grote verbazing van de onderhoudsmonteur. (waarom geld investeren in een oude auto?) Maar wij hopen dat deze auto nog jaren mee zal kunnen gaan in Togo!

Vandaag werd overduidelijk dat nieuwe banden niet overbodig zijn. Toen ik Neline en Niek naar het zwembad wilde brengen vanavond, kwam ik erachter dat ik een lekke band had. Snel heb ik Neline en Niek toen lopend naar hun zwemles gebracht, en in het zwembad kwam ik weer de collega uit het UZ tegen, die ook ieder maandag avond zijn zoontje naar het zwembad brengt. Toen ik hem over mijn auto vertelde, bood hij direct aan even de band te wisselen! Toch dankbaar dat de banden verwisseld worden voordat we naar Engeland gaan zaterdag!

« Back

Scroll to top