Latest news

« Back

Een 'gewone' dag

IMG20231201124930.jpg04 Dec

Soms zou ik jullie even een dag willen laten meekijken om het dagelijkse leven hier een beetje te 'proeven'!. Afgelopen zaterdag was zo'n dag. Ik probeerde tussen alle bedrijvigheid door wat te werken aan onze website maar door alles kwam er weinig van terecht. Hieronder de dingen waar je op zo'n ochtend zoal mee bezig kan zijn.

  • .s ochtends vroeg kregen we allereerst bezoek. Bezoek komt altijd onaangekondigd en het kan varieren van mensen die Alexandre even willen spreken tot familieleden die gewoon even komen logeren omdat er ergens in de buurt een begrafenis is. Onze deur is altijd open! Ditmaal was het even een korte begroeting, maar werden we wel erg vroeg uit ons bed gebeld...
  • Daarnaast waren er zorgen om Alex' broer, Joachim, die weer ziek was geworden. Hij woont nog steeds bij ons in huis. Hij heeft een alcohol verleden en nog steeds drinkt hij af en toe met vaak als gevolg dat hij ziek wordt. Ook dit keer was hij begonnen met overgeven, raakte zijn suiker weer ontregeld en uiteindelijk besloten we een verpleegkundige te laten komen om hem hier thuis een infuus te geven. 
  • Marceline die ons vaak helpt met het doen van de was, was deze keer niet alleen. Ze is zwanger van het derde kindje en er was dus een tweede dame die graag alvast wil wennen zodat ze straks kan komen als Marceline een paar maanden niet zal komen. Marie, spreekt echter geen Frans en voor mij een goede oefening in Ewe!
  • Marceline neemt vaak haar twee kinderen mee, dus dat geeft ook altijd leven in de brouwerij. Deze keer wist Nestor, van 2, een mes te pakken te krijgen en sneed hij er flink mee in z'n vinger! Even een verband aanleggen....
  • Iets wat ook even wennen was, deze ochtend, was onze nieuwste bewononster: een zwangere geit! Het is een lang verhaal....en het was zeker niet de bedoeling...maar Joachim nam (op een niet al te helder moment) dus een geit mee naar huis. En nu loop dat dier hier dus ook vrolijk rond. Wel heel vervelend dat zij overal keutels laat vallen en we niet weten wat ze gewend is te eten. Tot nu toe weigert ze alles wat we geven.
  • Dat er geen water uit de kraan komt vergeet ik bijna te vermelden omdat dat zo vaak gebeurt. Je beseft het altijd opeens weer als je, om de WC door te spoelen, even ergens een emmer water vandaan moet halen. Handen wassen is ook erg lastig als er geen water uit de kraan komt.
  • Kort daarna besefte ik dat de ondertiteling waaraan ik tussen de bedrijven door toch wel een uur aan gewerkt had, allemaal verloren was gegaan omdat ook de stroom was uitgevallen terwijl ik nog niets opgeslagen had...

En zo kun je op een ochtend heel druk bezig zijn!

« Back

Scroll to top