Latest news

« Back

Burenhulp...

IMG20230816082401.jpg

Het huis van onze overburen

01 Sep

Het is inmiddels alweer heel wat maanden geleden dat we het nieuws hoorden. Onze overbuurman was door het dak gevallen en had een dwarslaesie opgelopen. Maar de eerste paar maanden na het ongeval was hij niet thuis. Nadat hij een paar dagen In het ziekenhuis had gelegen, had zijn familie hem daar weggehaald om hem bij een of andere medicijnman te brengen. Ze hadden geen geld voor een grote ziekenhuisrekening. Maar toen deze medicijnman hem ook niet verder kon helpen, kwam hij thuis. Ik ging bij hem kijken en heb gevraagd of hij ook een wond had omdat ik al vermoedde dat hij wel doorligplekken zou hebben. Dat was inderdaad zo. Voor het eerst drong het tot me door wat een enorme ramp een dwarslaesie is in een land zoals Togo. Deze man sliep letterlijk op de grond (hij heeft geen bed) zonder verbandmateriaal en met een enorme open wond. Zonder hulp zal hij ongetwijfeld aan alle gevolgen van deze verlamming (doorligplekken, urineweginfecties etc.) zelfs uiteindelijk overlijden!

We zijn enorm dankbaar dat we inmiddels financiële hulp hebben gekregen uit Nederland zodat we hem nu echt kunnen helpen! Hartelijk dank aan iedereen die reageerde!! We hebben hem naar het zendingsziekenhuis in Tsiko gebracht waar hij nu goede behandeling krijgt voor de wond op zijn stuitje. Dit geeft ons even de tijd om na te denken over hoe we hem verder kunnen helpen zodra hij weer uit het ziekenhuis zal komen. We denken aan een bed met een goed matras, een rolstoel en de aanpassingen om zijjn kamer toegankelijk te maken voor een rolstoel.

IMG20230817104333

We zijn ook dankbaar dat hij en zijn familie nu een aantal weken doorbrengen In het ziekenhuis In het Tsiko. Dit ziekenhuis is een ziekenhuis waar ze dagelijks in aanraking zullen komen met het Evangelie en uiteraard bidden we dat deze nieuwe contacten die ontstaan zijn er toen zullen leiden dat ze de Heere Jezus zullen aannemen als hun persoonlijke Heere en Heiland. Willen jullie meebidden voor dit gezin? Bidden voor wijsheid bij het helpen en dat wij boven alles iets mogen doorgeven van Gods liefde en zorg aan ons!

« Back

Scroll to top