Latest news

« Back

Laatste nieuws nieuwbouwproject Bijbel Instituut

Screenshot_20230214-100255_Chrome.jpg19 Mar

8 Maanden geleden maakten we deze video waarin we de behoefte van een nieuw gebouw voor het Bijbel Instituut van de EGCT uitlegde: Institut Tyrannus  Sindsdien konden we dus een goed stuk land kopen. 

20220922_182017

De Togolese staat kan de aankoop van een stuk grond wettig verklaren en wij zijn op dit moment bezig dit wettig staatsdocument te verkrijgen. Dit is belangrijk omdat het soms voorkomt dat een stuk grond twee keer wordt verkocht. Gisteren (03.05) hebben wij vernomen dat het nationale kadaster (OTR) een officiële aankondiging van onze aankoop heeft gedaan in het staatsblad. Als de komende 3 maanden niemand aanspraak maakt op hetzelfde perceel is het perceel juridisch van ons en kan niemand er aanspraak op maken.

We zijn ook enorm dankbaar voor een enorme gift van 35.000 euro die we sinds de aankoop van het stuk land ontvingen.

IMG-20221112-WA0007 (2)

Zodra we de papieren ontvangen kunnen we dus gaan beginnen en in de eerste plaats zal er op het stuk land geboord gaan worden naar water. Er is veel water nodig voor de bouw. Daarnaast is er nog geen waterleiding in de wijk en veel mensen zijn afhankelijk van hun waterputten. Aangezien deze, met de hand gegraven putten, in het droge seizoen vaak droog komen te staan zal een geboorde put een enorme zegen zijn voor de wijk!

Ondertussen werken we aan een officieel project plan. Er is een voorlopige bouw tekening, gemaakt door de architect die lid is van onze Lome gemeente, maar deze moet worden aangepast! Van een bevriende architect uit Londen heb ik een hele lijst tips en vragen gehad waar we op moeten letten, en vervolgens zal onze architect met een accurate lijst van concrete behoeften voor het gebouw aan de slag gaan. 

Uiteraard zijn we dankbaar voor deze ontwikkelingen! Maar een gebouw bouwen is relatief eenvoudig. Waar we veel gebed voor vragen is dat God deuren opent en ons Zijn leiding geeft zodat dit een Instituut mag worden waar Zijn woord helder en met autoriteit  doorgegeven zal worden. Dat God studenten naar dit Instituut zal leiden en dat Alexandre naast hem en de ouderlingen, nog iemand zal vinden met wie hij het lesgeven kan delen. 

« Back

Scroll to top