Latest news

« Back

Internationale contacten

IMG-20221001-WA0000.jpg

Het Acts29 netwerk

30 Aug

Tijdens zijn studie in Brussel is Alexandre in contact gekomen met een heel netwerk van contacten binnen de Franstalige Christelijke kerken. De afgelopen maanden zijn deze contacten de aanleiding geweest voor veel extra werk voor Alexandre. Zo kreeg hij de vraag een aanbeveling te schrijven voor een nieuw verschenen, recent in het Frans vertaald boek van Conrad Mbewe (ook wel de 'Spurgeon van Afrika' genoemd). Vervolgens heeft Alexandre dit boek over ecclesiologie minitieus doorgenomen....niet alleen om de aanbeveling te schrijven, maar ook om de inhoud tzt te gebruiken als leerstof voor het Instituut. Het is een belangrijk boek, geschreven vanuit en voor de Afrikaanse context.

Ook kreeg Alexandre een uitnodiging voor een 'Acts 29' conferentie in Ivoorkust. Acts 29 is een netwerk van voorgangers en kerken die de start van kerkplanting hoopt te stimuleren onder gevestigde kerken. Inmiddels is Alexandre 'nationaal vertegenwoordiger' van deze organisatie. Hij hoopt dat als hij gelegenheid krijgt dit onderwerp onder de aandacht te brengen bij kerken, hij tegelijkertijd de noodzaak van het volgen van goed theologisch onderwijs voor predikanten kan promoten. De conferentie in Augustus bracht Alexandre vervolgens ook weer in contact met andere Bijbel Instituut directeuren en hopelijk zullen deze contacten in de toekomst weer nuttig blijken te zijn voor het Instituut in Atakpamé.

IMG-20221001-WA0001

IMG-20221001-WA0002

Ten slotte kwam Alexandre in contact met 'Publications Chrétiennes'. Via deze contacten help hij op dit moment mee aan de distributie van 1000 boekensets voor voorgangers. Ieder boekenset bestaat uit 37 theologische boeken...die de voorgangers voor 100 euro kunnen kopen. Niet minder dan 27 ouderlingen en voorgangers van de EGCT zullen op 29 Oktober aanstaande ook zo'n set ontvangen. Bidden jullie mee dat deze boeken tot rijke zegen zullen zijn voor deze ouderlingen en via hen ook tot geestelijke groei van de EGCT kerken zal leiden??

« Back

Scroll to top