Latest news

« Back

Gamaliel

20211207_090314.jpg20 Jan

Een van de dingen waar we heel dankbaar voor zijn is dat Neline en Niek hun draai gevonden hebben op school! Het leek bijna onmogelijk: omschakelen en zich settelen op een afrikaanse school nadat ze school ervaren hadden in Belgie! Van 'spelenderwijs leren', en een school met letterlijk alle denkbare ondersteunende materialen beschikbaar naar een school waar letterlijk iedere les door de leerlingen in hun schrift gecopieerd moet worden....waar iedere visuele tekening ook overgetekend moet worden in datzelfde schrift en waar letterlijk alles uit het hoofd geleerd moet worden.

Maar, ze hebben dus hun draai gevonden! Pas vroeg ik hen 's ochtends of ze zin hadden in school en dat werd vrolijk bevestigd! Maar soms zijn er momenten dat je weer met je neus op de feiten gedrukt word en opeens weer beseft dat school hier toch echt heel iets anders inhoud! Tijdens hun pauze kwam Niek letterlijk bevend naar huis, helemaal overstuur. Wat is er nu? vroeg ik. En toen kwam het eruit: hij is enorm bang dat hij ook geslagen zal worden met de stok van de meester! Want, alhoewel ik Alex moet geloven dat dit verbeterd is sinds hij naar school ging....in Afrika worden kinderen nog steeds geslagen als ze straf verdiend hebben of als ze hun huiswerk niet goed gemaakt hebben! (en ja.....dus ook de kinderen die hun huiswerk niet goed maakten omdat ze nu eenmaal het IQ niet hebben om dit te doen op een manier die van hen verwacht wordt!). Dit is een aspect wat heel moeilijk is en lastig blijft! Het is iets wat wij als ouders niet veranderen kunnen. Wij willen niet dat onze kinderen een uitzonderingspositie hebben en het enige wat we praktisch kunnen doen is wellicht dit onderwerp eens bespreken met de directeur. 

Maar gelukkig is er toch iets wat we kunnen doen!! Het heeft mij doen beseffen dat het voor ouders nooit mogelijk is om 100% te voorkomen dat onze kinderen onterecht gestraft worden of te maken krijgen met oneerlijkheid of onrecht! Ze zullen ongetwijfeld in hun verdere leven hiermee geconfronteerd worden! Wat we wel kunnen en moeten doen is onze kinderen wapenen, hen leren dat ze altijd om hulp mogen vragen, dat er een Hemelse Vader is die altijd zal luisteren naar Zijn kinderen die tot Hem roepen! Deze God is wel rechtvaardig, Hij zal altijd doen wat Hij beloofd en is volledig te vertrouwen! Dat is waar ik Niek op wees...als je weer bang bent in de klas moet je niet vergeten te bidden! De Heere ZAL naar je luisteren als je oprecht Zijn hulp vraagt. "De HEERE is een veilige vesting voor de verdrukte, een veilige vesting in tijden van benauwdheid. Wie Uw Naam kennen, zullen op U vertrouwen, omdat U, HEERE, niet hebt verlaten wie U zoeken." (psalm 9:10,11).

Toen ik een paar dagen later vroeg of Niek nog bang was zei hij dat hij nog steeds af en toe bang is. Maar hij zei ook dat hij '5 keer gebeden had en dat dat echt geholpen had"! Mischien is het toch niet zo heel slecht dat de kinderen naar een school gaan waar nog steeds geslagen word...

« Back

Scroll to top