Nieuws

« Terug

Terug naar Togo!

20201216_145246.jpg23 dec

De eerste weken van December waren enorm druk: Ons appartement in Brussel leegruimen en schoonmaken, nog een paar laatste dagen werken, naar NL om afscheid te nemen en veel administratieve dingen regelen. Uiteindelijk sloten we dinsdagmiddag 15 december de deur van ons appartement achter ons dicht…. Diezelfde avond brachten we onze auto naar een kennis in Brussel die de auto voor ons op transport naar Cotonou zal doen… We hebben die nacht overnacht in het ‘zavcentre’ een conferentie complex van de organisatie ‘OM’, vlak bij zaventem airport.

Woensdag om half 12 kwam Johnny (de voorganger van onze gemeente in Brussel) ons ophalen in zijn bus en werden we op het vliegveld afgezet. Met het bewijs van negatieve covidtesten in ons bezit en bewijs van betaling van de covidtesten die we in Lome zullen moeten herhalen hebben we ‘groen licht’ voor de reis. De vliegreis verliep prima. Wel zat het vliegtuig volledig vol ( wat we niet verwacht hadden!). Het was een directe vlucht naar Lome en dus 7 uur na opstijgen landden we veilig in Togo!

Het lange wachten op de het vliegveld in Lome was het moeilijkste gedeelte van de reis, Daarnaast realiseerden we ons dat we een rugtas in het vliegtuig hadden laten liggen….maar het lukte ons niet deze door iemand uit het vliegtuig te laten halen. Uiteindelijk kwamen we rond middernacht aan in het eenvoudige en inmiddels verouderde guesthouse van de SIL in Lome. Op de slaapkamer van de kinderen deed de ventilator het niet en dat is dan net de spreekwoordelijke druppel. Het temperatuurverschil met Brussel is dan ook ruim 30 graden!

Gelukkig lukte het om een matras op de grond te leggen in onze slaapkamer. We konden daar een paar uur een airco aanzetten….net lang genoeg om afgekoeld in slaap te vallen!

We hebben een paar dagen in Lome gewacht op de uitslagen van onze testen…de ‘Togosafe’ app blijkt niet te werken en na 3 tochtjes naar de luchthaven voor de resultaten hebben we eindelijk bewijs dat we wederom allemaal negatief getest hebben! We zijn toen op zaterdag 19 december naar Atakpamé doorgereisd.

 

« Terug

Scroll naar boven