Nieuws

« Terug

Auto keuring in België...

zIMG_20190612_085352.jpg

Het autokeuringsstation in Anderlecht

14 jun

Wijneke had vanmorgen een verplichte zitpauze. De auto moest voor een keuring, en dat gaat echt op z'n Belgisch. Je sluit aan in een sluis vol auto's en je gaat via een soort McDrive-systeem richting de schouwplaats, waar vier mannen onder je auto en onder de motorkap kijken. In die autosluis is geen verdere informatie met betrekking tot de wachttijd. Die blijkt flink op te kunnen lopen: het duurde drie uren voor de rij was doorgeschoven, Wijneke een duimpje omhoog kreeg en het schouwingsstation kon verlaten. 
Het stroperige auto-schouw-systeem past in een  breder plaatje van trage instanties en bureaucratische rompslomp. Zo is er nog steeds 'gedoe' over de inkomstenbelastingen in België en Nederland. Een belastingadviseur in NL dacht daarom mee, maar bleek later toch niet de juiste formulieren te hebben gegeven. Dat circus mag dus weer opnieuw. Naast Nederlandse belastingopgave zal er ook een Belgische ingevuld moeten worden...

Wat betreft de communicatie richting (potentiële) achterban: de Engelse folder is klaar! Alexandre en Wijneke zijn van plan om Dv september naar Engeland te gaan en delen ze daar dan zelf uit. 
Er wordt ook gefolderd in België. Bij ABCministries is een rekeningnummer geopend waarop Belgische en Franse vrienden hun gift kunnen storten of maandelijks naar kunnen overschrijven t.b.v. Zending in Togo. 
Alicia, een studente uit de Bijbelkring van Wijneke, spreekt Nederlands, Frans en Engels. Zij is bereid om op korte termijn de folder te vertalen naar het Frans. Alex kan deze dan meenemen naar zijn Franstalige zomerweek. 
Het is een optie om Alicia te vragen tussenpersoon te zijn in communicatie wanneer Alexandre vanuit Togo contact zoekt met Nederland, wanneer Wijneke dat onverhoopt niet kan doen. Dit is iets wat Wijneke overweegt om te vragen.

Nel kan geopereerd worden! Het is een grote en ingrijpende operatie. Deze staat gepland voor 21 juni. Nel ervaart dat de Heere nabij is en dat Hij de gebeden hoort.

Dankpunten:
- De auto is goedgekeurd;
- voor de eerste twee vakantieweken is er vanuit de gemeente een opvangprogramma geregeld voor de kinderen. Dat geeft Wijneke gelegenheid om vijf dagen te werken, zodat ze de weken erna iets vaker vrij kan nemen. 
- Nel kan geopereerd worden en getuigt vrijmoedig hoe de Heere helpt

Gebedspunten
- voor Gods leiding voor de artsen bij de operatie van Nel en dat ze Zijn liefde mag blijven ervaren;
- voor een voorspoedige afhandeling van de administratieve en financiële zaken die samenhangen met het tijdelijk wonen en werken in België
- voor ontspanning en tijd voor het gezin in de vakantieperiode 

« Terug

Scroll naar boven