Nieuws

« Terug

De jaarlijkse EGCT conferentie

20220825_154439.jpg27 aug

Voor Corona kwamen de gezamenlijke EGCT kerken één keer per jaar samen voor het hoogtepunt van het kerkelijke jaar: DE JAARLIJKSE conferentie! Eén week samen luisteren, zingen, elkaar ontmoeten, samen opgebouwd worden...wat een zegen!

Maar de afgelopen jaren is dat dus niet mogelijk geweest. Net als afgelopen jaar is deze conferentie opgesplitst in 4 mini-conferenties...verspreid over 4 weken. De eerste week kwamen de jongeren op vrijdag en zaterdag samen, de tweede week de vrouwen, vervolgens de mannen en ten slotte de kinderen.

Het thema dit jaar was: 'gemeente-zijn' ...6 lezingen over hoe we samen één Lichaam vormen, hoe we gezamenlijk geroepen zijn 'zout' en 'licht' te zijn. Hoe belangrijk het is lid (*) te zijn van de gemeente en wie zijn deze 'leden' (**) dan?? En ten slotte waarom is 'kerkelijke tucht' belangrijk voor de gemeente.

(*) ter verduidelijking....Sinds hun ontstaan hadden de EGCT kerken nog nooit officiele lidmaatschap lijsten per gemeente...ja, nieuwe gelovigen werden gedoopt....maar daarnaast is het de praktijk dat iedereen die simpelweg voor langere tijd naar de diensten komt...ongemerkt deel gaat uitmaken van de kerk. Sommige van deze bezoekers zijn echter (soms overduidelijk) geen Christen.Juist ook voor deze bezoekers is het belangrijk te weten dat naar de kerk komen niet automatisch betekend dat je gered bent!

(**)  Tijdens de conferentie werd heel helder gepreekt: 'leden' zijn zij die beseften dat ze zondaar zijn, naar Christus vluchtten voor Redding, gedoopt werden en in hun dagelijkse leven ernaar streven Hem na te volgen. 

De twee dagen die ik met de vrouwen door bracht waren een zegen! Er was echt een besef van de verantwoording die we gezamenlijk hebben om 'een Heiliig volk' te zijn!! Dit werd o.a. ook duidelijk uit de gebeden van deze vrouwen. (ditmaal werden sommige gebeden vertaald naar het Frans en kon ik van binnen meebidden!)

Deze vrouwen werken, zeker deze tijd van oogsten, enorm hard en veel. Dus toen er een pauze van anderhalf uur in het programma was: 

20220825_142927

« Terug

Scroll naar boven