dernières nouvelles

« Retour

Geblokkeerde voorbereidingen

20200510_220155.jpg10 mai

Tijdens de eerste weken van de ‘lockdown’ hadden we nog geen idee hoe alle ontwikkelingen ons vertrek naar Togo zou beïnvloeden. 23 Juli leek nog heel ver weg en we hadden nog stille hoop dat we dan gewoon zouden kunnen vertrekken. Inmiddels is het voor ons duidelijk geworden dat die datum niet haalbaar zal zijn.

In dit stukje leggen we uit waarom. In de eerste plaats zijn de afgelopen 2 maanden al onze voorbereidingen, die we zullen moeten afronden voor vertrek, stil komen te liggen. De container die Alex’ boeken en een deel van onze spullen zou meenemen naar Togo is niet vertrokken. We hadden erop gerekend regelmatig in Nederland te zijn om nog meer Togo informatie avonden te kunnen geven….maar de grens zit nog tot 8 juni dicht. We hebben in Nederland nog andere belasting en verzekerings- zaken te regelen….,  en we hadden erop gehoopt om op 11 juli een mini-conferentie te organiseren over het belang van gebed voor de zending wat tegelijkertijd een afscheid dag had geweest voor onze supporters.

In Brussel zijn wij onderhuurders van een gemeubileerd appartement waarvan de eigenaar op het Franse eiland Réunion woont. Hij had gepland in Juni naar België te komen voor de overdracht van het appartement en om nieuwe huurders te zoeken. Ook dit is niet mogelijk; we zouden 30 juni het appartement verlaten.

De grote vraag is natuurlijk….wanneer zullen we dan kunnen vertrekken? Uiteraard kunnen we dit op dit moment niet met zekerheid zeggen. Maar wel hopen we de komende maanden alle voorbereidingen weer op te kunnen startten om dan aan het begin van de kerst vakantie te vertrekken. We zijn ons er nu meer dan ooit van bewust dat bij alles wat wij plannen of bedenken….we de bekende woorden voorop horen te plaatsen: “Zo de Heere wil, en wij leven, hopen we in december terug te keren naar Togo”. Bidden jullie mee??

« Retour

Scroll to top