dernières nouvelles

« Retour

Mee naar de gemeente in Brussel

Mee-naar-de-gemeente-in-Brussel-nieuws-togo.jpg22 sept.

Om een beetje een idee te krijgen hoe een zondag er hier uitziet, wil ik jullie vandaag 'meenemen' naar onze gemeente, hier in Brussel.
Vandaag, (22 september) is het de jaarlijkse autovrije zondag. Normaal is het hiervandaan een kwartier met de auto naar de gemeente in Etterbeek, aan de andere kant van Brussel.Maar goed, vandaag gingen we dus met het openbaar vervoer naar de kerk. Op deze dag is het openbaar vervoer gratis.
De ' Eglise Emanuel Etterbeek' , ligt pal naast het metrostation en we waren er vrij snel. Deze gemeente is een ' kerkplant' vanuit een van de gevestigde gemeenten in Brussel, die ongeveer 5 jaar geleden begon met een groep christenen die wekelijks bij elkaar kwamen om samen te bidden.  Na ongeveer een jaar zijn vervolgens de zondagse diensten gestart. De voorganger is een oud-student van de Bijbelschool. Alexandre heeft in deze gemeente 2 jaar stage gelopen voor zijn studie.
Deze kleine gemeente is ook jong (er komen veel studente) en erg internationaal. Vanmorgen waren er mensen uit, Brazilie, Portugal, Spanje, Chili, Belgie, Nederland, Kameroen, Congo, Togo,Engeland, Frankrijk en Italie. De preek ging over 1 Petrus 2; 9-17..en dat doet je het wonder weer beseffen van een Christelijke gemeente. Wij, deze mensen hier, vanuit alle uithoeken van de aarde zijn nu, door Gods genade: "een uitverkoren geslacht, een koninklijk priesterschap, een heilig volk, een volk dat God Zich tot Zijn eigendom maakte" . Wat een wonder en wat een genade om bij de gemeente van Christus te behoren!
2 Keer per maand is er na de dienst een gezamelijke maaltijd. Iedereen neemt iets mee en gelukkig heeft de kerk een goede ruimte beschikbaar waar er gezamelijk gegeten kan worden. Zo leer je elkaar snel kennen!
Uit de dienst was het toch een bijzonder gezicht om geen auto's op de weg te zien!! Ook wist ik niet dat zoveel belgen toch een fiets hebben...normaal gesproken zie je hier niet veel fietsen.

« Retour

Scroll to top