dernières nouvelles

« Retour

Help ons helpen en update Espoir.

20220915_164655 (2).jpg16 nov.

Afgelopen jaar hebben we, mede dankzij hulp vanuit de NGW de medicijnen studie van Espoir, een van de jongeren uit onze gemeente, kunnen helpen bekostigen. Espoir heeft zijn propedeuse helaas niet gehaald. We zijn dankbaar dat hij inmiddels wel toegelaten is in het staats programma voor verpleegkundige. (In Togo hebben veel dorpen kleine gezondheids-klinieken waar deze verpleegkundigen eigenlijk de functie van huisarts innemen). En alhoewel er minder kosten verbonden zijn aan deze studie zijn we dankbaar dat we, met hulp van de NGW  hem ook dit jaar maandelijks met 75 euro per maand kunnen helpen. Mede dankzij deze hulp zal Espoir ook verbonden kunnen blijven aan onze EGCT gemeente in Lomé. Deze gemeente ligt ver van het centrum en ons kerkverband verliest veel studenten die naar Lomé verhuizen, simpelweg vanwege het feit dat ze geen geld hebben om naar de diensten te komen op zondag.  

Maar naast deze hulp aan Espoir helpen we wekelijks veel mensen op allerlei manieren! Hier wat achtergrond over deze hulp en hoe u/jij ons kunt helpen de gezinnen die het echt moeilijk hebben te steunen op momenten dat wat extra financiële hulp voor hen essentieel is. 

Togo hoort bij de 20 armste landen van de wereld....en veel mensen om ons heen leven in armoede! Wij zijn dankbaar dat we vaak kunnen helpen. Helpen is niet altijd makkelijk....soms zijn er situaties die ons doen afvragen: wat is wijsheid? We proberen altijd te voorkomen dat mensen van hulp afhankelijk worden en alleen bij te springen als er voor een gezin bijvoorbeeld onvoorziene of éénmalige belangrijke uitgaven zijn. Financiële hulp, hoe goed bedoeld ook kan namelijk ook juist schadelijk zijn!

Hier zijn een aantal voorbeelden van hoe we de afgelopen maanden konden helpen:

  • we hebben meegeholpen met het betalen van operaties en/of ziekenhuis rekeningen.
  • ons overbuurmeisje geholpen haar identiteitsbewijs geregeld te krijgen. (Zonder IDkaart is het onmogelijk ooit een verdere opleiding te volgen of een baantje te vinden, maar sommige gezinnen hebben het geld niet om zo'n kaart aan te vragen.)
  • geholpen bij het bekostigen van begrafenissen. Ook hebben we weduwen en wezen kunnen helpen; uit onze gemeente en de kinderen van Alex' overleden oom die afgelopen jaar dubbel wees werden.
  • jongeren geholpen naar Lomé te reizen om mee te doen aan een toelatingsexamen.
  • ook weet Alexandre altijd precies welke gezinnen moeite hebben om voor alle kinderen weer schoolspullen te kopen. Tassen met gevuld met schoolspullen worden heel dankbaar aangenomen!
  • deze feestdagen hebben we bij een paar gezinnen een tas gevuld met boodschappen gebracht.
  • en dan de vele keren dat we mensen helpen met 30, 50 cent of één euro om een motor taxi naar huis te kunnen nemen na een bezoek aan ons of een kerkvergadering.

Maar het is de afgelopen maanden ook gebeurd dat we niet konden helpen waar we dat eigenlijk wel graag hadden willen doen. Gewoon omdat we zelf maandelijks niet veel kunnen betekenen vanuit ons persoonlijke budget. Daarnaast is ook het volledige bedrag voor de studie van Espoir nog niet binnen. 

Als je ons wilt helpen om hier in Togo bij te kunnen springen waar wij noden om ons heen zien dan kun je je gift overmaken naar de NGW onder project 225.03 (ovv Espoir of 'om te helpen'). 

Meer details zijn te vinden op onze doneren pagina. 

« Retour

Scroll to top