dernières nouvelles

« Retour

verkiezingen in Togo

vlag-van-togo-is-afgebeeld-op-een-sportdoek-met-veel-plooien_76080-8439.jpg24 févr.

Afgelopen zaterdag gingen de Togolezen naar de stembureaus....vandaag zijn de uitslagen bekend gemaakt.
Net als de afgelopen 2 verkiezingen (2015, 2010) heeft de oppositie overduidelijk gewonnen. Ditmaal is er echter geen radicale, maar een gematigde oppositie kandidaat....die overduidelijk de absolute meerderheid heeft gekregen van het Togolese volk. Hij is zelf minister van buitenlandse zaken geweest dus kent de Togolese regering van binnenuit. Over de afgelopen 36 uur hebben bijna alle andere oppositie kandidaten hem gefeliciteerd met zijn overwinning en zich achter hem geschaard. Gisteren avond laat heeft deze kandidaat zijn overwinning aangekondigd en de president zeer respectvol verzocht in vrede het stokje nu over te dragen. Dit alles gebeurde voordat de uitslagen officieel bekend werden gemaakt. 
Deze kwam deze morgen: de partij van de president zou met 73% meerderheid gewonnen hebben..... Momenteel is er een afwachtende stilte in Togo. De straat op gaan en protesteren is geen optie. het leger heeft in het verleden ook alle protest na een verkiezing neergeschoten. Menselijkerwijs gesproken is er daarom in Togo alleen hoop op verandering van regime als het leger zich ook bij de oppositie aansluit.
Maar de Heere staat hier ver boven en in zijn Hand is het hart van zelfs de president van Togo! God hoort de roep van zijn kinderen in Togo....die zo graag een verandering zien omdat ze dagelijks moeite hebben hun kinderen eten te geven.
Willen jullie bidden voor deze oppositie leider ( zijn huis werd de afgelopen 36 uur al tweemaal door het leger omsingeld). Bidden voor verandering in Togo?
Bidden voor de bescherming van alle Togolezen die openlijk de regeringspartij niet steunen? En bidden dat wat er ook gebeuren zal, het Evangelie ook in de toekomst vrij verkondigd mag worden?

« Retour

Scroll to top