dernières nouvelles

« Retour

Waarom hij niet geloofde

IMG_20240614_110139.jpg14 juin

Daarnet had ik een gesprekje met de dame die regelmatig voor ons kleren naait. Ik wachtte al langere tijd op een rok en ging eens langs om tye vragen of ze hem af had. Nog niet...ze was de afgelopen week weg geweest want haar vader was onverwachts overleden.

Ik vroeg haar of hij Christen was. Nee, dat was hij niet; net zoals zijn vader, haar opa, was hij een groot 'Fetisheur'...en nog volop in het Voodoo animisme. Ja, zij en haar broers en zussen hadden het met hun ouders over de Bijbel en het Evangelie gehad, maar haar vader raakte nooit overtuigd. Ze legde me uit waarom haar vader nooit overtuigd raakte. Met regelmaat kwamer er 'predikanten' bij haar vader. Deze predikanten wilden hun gemeenten onder de indruk laten zijn van 'wonderen' en kwamen naar haar vader voor magische kracht. Dit is een syncretisme waar je koude rillingen van krijgt! Hierdoor had hij minachting voor de kerk en geloofde hij niet in de kracht van Jezus. De frustratie waarmee ze dit deelde raakte me. Het is waar wat de Bijbel zegt: De Weg is nauw....maar Jezus is WEL krachtig en redt WEL!

De begrafenis is pas eind Augustus. Hoe gaan ze die organiseren, vroeg ik haar? Zal de hele familie mee moeten doen aan alle rituelen offeranden en voorouder vereringen?? Nee, was het opgeluchte antwoord. Deze dingen zouden zekker plaatsvinden maar alleen voorafgaande aan de begrafenis, achter gesloten deuren. Op de bergaafplaats zal verder niets zijn en mischien mocht er zelf iemand uit de christelijke tak van de familie iets zeggen.

Laten we bidden dat het Evangelie zal mogen klinken op deze begrafenis! En bidden om de voortgang van het Evangelie in Togo! Dat de 'predikanten' die denken dat een fetisheur kracht aan hun bediening kan geven de Alles Veranderende Kracht van het Evanglie gaan ontdekken en ondervinden! Eerst in hun eigen leven en dat ze vervolgens Jezus Christus mogen preken en de kracht van Zijn opstanding! 

« Retour

Scroll to top