dernières nouvelles

« Retour

Boeken zijn belangrijk

Screenshot_2023-12-13-09-23-10-92_92460851df6f172a4592fca41cc2d2e6.jpg13 déc.

Het is zonder twijfel: goede boeken, naast de Bijbel, zijn een enorme zegen en heel belangrijk! Onze gemeente hier in Togo is daar eigenlijk een goed voorbeeld van. In de jaren 90 organiseerde 'Europresse' conferenties in Togo. Europresse is de 'Franstalige vleugel' van een christelijke Engelse uitgever "Evangelical Press". Tijdens deze conferenties werden er boeken verkocht. Het was door het lezen van deze boeken dat een groep jonge mannen echt het belang begonnen in te zien van het Evangelie van vrije genade. God redt, uit genade en door geloof in Christus alleen! Het greep hen en ze besloten een kerk te beginnen die deze Bijbelse boodschap zou verkondigen! vandaag de dag, bijna 35 jaar later mag dat Evangelie er nog steeds klinken en heeft de Heere de EGCT gezegend!

Dit zijn de boeken die deze jonge mannen destijds lazen:

IMG_20231213_115646

Maar wat Europresse vandaag de dag verkoopt in Togo is letterlijk een druppel op een gloeiende plaat. Boeken zijn duur omdat ze bijna allemaal geimporteerd moeten worden vanuit Frankrijk of Canada.

Nu kwamen we in contact met een zendeling uit Niger en die heeft, i.s.m. 'Puplish4all' een succesvolle 'on-demand-printing' drukkerij gestart in Niger. De Canadese uitgever 'Publications Chretiennes' geeft op haar beurt weer toestemming aan deze drukkerij om 500 van haar titels te mogen drukken in Afrika! Wat een verschil zal dat maken voor de kerk in Togo: als de volgende generatie jonge mannen toegang heeft tot goede en betaalbare boeken! Hét probleem van de kerk in Frans sprekend West Afrika is zoals men zegt: "de kerk is kilometers breed, maar slechts een paar centimeter diep". Boeken zijn hét middel om daar verandering in te brengen.

Wij zijn nu in contact met deze in Amerika gebaseerde organisatie om ook in het nieuwe gebouw een 'On-demand-printer' te plaatsen. In de eerste plaats hopen we, in voorbereiding, een van de jongens van de kerk naar Lomé te kunnen sturen om 'graphic design' te gaan studeren in Lomé. Ook zal er iemand een aantal maanden kunnen gaan meewerken in Niger om te leren hoe daar de drukkerij georganiseerd is. 

« Retour

Scroll to top