dernières nouvelles

« Retour

Het Bijbel Instituut.

20220914_124250.jpg

Doornemen van lesstof met pastor Amegassi

21 sept.

Eindelijk, (na een pauze van 2 jaar vanwege Covid) is het Bijbel Instituut van de EGCT weer her-start. De eerste jaren was het Instituut een avond opleiding en doorliepen de ouderlingen met de studenten een aantal theologische boeken. Aan het einde van elk leerjaar kregen de studenten een examen en preekten ze meerdere keren waarna ze feedback ontvingen van de ouderlingen. De opleiding duurde 3 jaar. 

Inmiddels is er veel veranderd, In de eerste plaats was de theologie studie die Alexandre in Brussel volgde, een enorme eye-opener, en beseft Alexandre dat er enorm veel meer behandeld moet worden, voordat studenten echt de rol van voorganger, herder of kerk-planter op zich kunnen nemen. Gelukkig zijn er naast Alexandre 3 andere EGCT ouderlingen die modules gaan onderwijzen. De afgelopen maanden heeft Alexandre met hen de nieuwe manier van het onderwijzen van de stof doorgenomen. De studenten zullen naast de lessen meer zelf moeten lezen, onderzoeken en opdrachten moeten uitwerken.

Een aantal maanden geleden kwam het Insituut ook op een lijst van erkende West Afrikaanse theologische Instituten terecht. Om op deze lijst te kunnen blijven zal het Instituut moeten voldoen aan een minimaal aantal onderwezen modules en zullen de studenten een minimaal aantal uren moeten studeren aan iedere module. Zouden jullie willen bidden zodat deze opleiding echt veranderd van een 'niet officieel erkende' tot een officieel erkende opleiding waar studenten kunnen komen studeren en aan het einde van de studie eventueel verder kunnen studeren in Lomé of elders? Dit zal zeker leiden tot het aantrekken van meer studenten in de toekomst! 

Naast deze 'Academische' eisen zijn er andere, zelfs belangrijkere dingen, waar we jullie gebeden voor vragen. Het belangrijkste is uiteindelijk niet het niveau van theologisch onderwijs, maar dat studenten die komen studeren, zelf getransformeerd worden door het Evangelie! Dat ze de levende God beter leren kennen en dat de Heilie Geest het geleerde tot leven blaast in hun leven, hun preken en in al hun handelen! Dat ze zelf leesbare brieven van Christus zullen zijn...

We vragen jullie dus te bidden voor dit kleine Instituut. 

« Retour

Scroll to top