dernières nouvelles

« Retour

Boeken, boeken en nog meer boeken....container eindelijk naar Togo

IMG_20190118_164051.jpg13 oct.

Toen ik in April 2010 voor het eerst bij Alex op bezoek was in Atakpamé...was ik onder de indruk van zijn persoonlijke boeken collectie. Het is voor de gemiddelde Togolees heel erg duur om een boek te kopen, alleen de mensen die daar echt waarde aan hechten sparen daar speciaal voor en hen lukt het om af en toe een boek te kopen. Daarnaast zijn er nu eenmaal vele malen minder goede Franstalige Christelijke boeken dan bijvoorbeeld Engels of Nederlands talige. Ik denk dat Alex destijds een dertig tal boeken had staan die hij gebruikte bij het voorbereiden van zijn preken. Daarnaast was Alex bibliothecaris en zat hij dus letterlijk iedere dag tussen de boeken! 

Alexandre heeft de afgelopen jaren volop geprofiteerd van het student zijn op het IBB. Hij heeft in de eerste plaats zelf enorm zijn kennis kunnen verdiepen en heeft volop profijt gehad en genoten van het lezen van goede, christelijke boeken, Bijbel commentaren etc etc. Meer dan ooit beseft hij het nut en de noodzaak van toegang tot goede boeken voor voorgangers en studenten! Met regelmaat konden IBB studenten met grote kortingen theologische boeken kopen en zo heeft Alex over de jaren een hele bibliotheek bij elkaar bespaard. We hebben heel bewust gezocht naar boeken die tzt goed van pas zullen komen voor de studenten van de Bijbelschool die Alex verder hoopt te gaan ontwikkelen in Togo. 

Sinds we een aantal maanden geleden in onze franstalige nieuwsbrief schreven dat we goede tweedehands franstalige boeken zoeken voor her-bruik in Togo zijn we regelmatig gebeld en hebben we veel dozen boeken ontvangen!. De afgelopen week kregen we nog 3 grote dozen via een familie in onze kerk. Alex was blij met nog een hele serie goede commentaren op de Bijbel en veel andere goede boeken! Dus inmiddels is dit uitgegroeid tot een enorme collectie! Als klap op de vuurpijl kregen wij afgelopen week een appje van iemand uit de kerk met de vraag of Alex boeken wilde uitzoeken bij de christelijke boekhandel in het pand van de Bijbelschool..."zodat die ook nog mee kunnen met de container". We mochten de rekening opsturen!

Al met al is het duidelijk: er gaan DV eind oktober véél boeken mee naar Togo. We zijn hier alvast heel dankbaar voor en kijken er naar uit dat die boeken gebruikt gaan worden door velen!

« Retour

Scroll to top