De missie

Over Alexander en Wijneke

Alexandre was toentertijd voorganger in de EGCT in zijn dorp Atakpame. Hij kon zich echter niet volledig op de kerk storten omdat hij ook nog bibliothecaris was. Andere voorgangers hadden met precies hetzelfde probleem te maken. Daarom bleven de diensten op een bepaald niveau hangen. Alexandre: Zeker door mijn huidige theologiestudie in België besef ik dat de kerken gevaar lopen inde toekomst als de prediking in onze kerken in Togo zich niet verdiept en er geen vast fundament wordt gelegd.

Besturing van onze Hemelse Vader
Nadat Wijneke en Alexandre 5 jaar in Togo hadden gewoond, kreeg Alexandre de mogelijkheid de 3-jarige studie Theologie in Brussel te volgen. Samen met de kinderen, die inmiddels ook geboren waren, reisden ze terug naar Europa. We zien het als een besturing van onze Hemelse Vader dat hij deze kans gekregen heeftDe gevaren van een oppervlakkige prediking doorziet Alexandre nu. Hij heeft heel veel goede ideeën opgedaan.”

Inmiddels is het stel geregistreerd bij United For Mission (UFM). Deze Engelse Zendingsorganisatie zal hen ondersteunen bij hun missie. De taal is voor veel zendelingennormaal gesproken een grote barrière. Doordat Alexandre zowel Frans als de lokale talen spreekt en een opleiding theologie volgt, zal hij extra veel kunnen bereiken.

Scroll naar boven