dernières nouvelles

« Retour

Maromi

20221229_191633.jpg31 déc.

Maromi was ooit een klein dorpje buiten Atakpamé maar inmiddels is het een buitenwijk van Atakpamé geworden. Het is een snel ontwikkelend gebied met veel nieuwbouw en is ook in de buurt van het terrein waar de Nieuwe Bijbelschool zal komen. In deze wijk heeft de EGCT een kleine kerkplant, maar sinds een aantal maanden komen daar heel weinig kerkgangers, en de ouderling die er iedere zondag preekte raakte ontmoedigd en besloot zelfs een aantal weken geleden om de diensten tijdelijk te stoppen. 

20221228_183411

Hierdoor is het besef bij de andere kerken gegroeid, dat ze deze kleine kerkplant niet voldoende gesteund hebben de afgelopen jaren! Na overleg met de andere ouderlingen werd er besloten om tussen oud en nieuw, gedurende drie dagen te evangeliseren in de wijk en dan ieder avond een open avond te houden in de gemeente. Voorafgaande aan deze drie dagen heeft onze Agbonou gemeente drie dagen apart gezet voor gebed en vasten. Gebed: omdat er een besef is dat zonder Gods hulp deze evangelisatiedagen nutteloos zullen zijn! Wij kunnen het evangelie delen, maar alleen Hij kan het gezaaide zaad doen vrucht dragen!

Vervolgens trokken groepjes leden en ouderlingen op woensdag ochtend de wijk in om mensen aan te spreken en uit te nodigen voor de diensten. In de avonden werd er, in drie delen, een Afrikaanse film getoond die het verhaal vertelde van een echtpaar dat tot geloof kwam vanuit een Voodoo achtergond. Na de film klonk iedere avond, in de open lucht, het Evangelie.  Bidden jullie mee voor vrucht, en dat er mensen uit de wijk zich aan zullen sluiten bij dit kleine kerkje??

« Retour

Scroll to top